امروزه با پیشرفت های چشمگیر تکنولوژی و هوشمند سازی یک سئوال برای کاربران پیش میاید که کلید لمسی هوشمند چیست و چه فرقی با کلید لمسی ساده دارد؟ در این مقاله سعی بر آن داریم تا با نقد و بررسی عملکرد کلیدهای لمسی هوشمند و کلیدهای لمسی ساده انتخاب را برای شما آسان کنیم.
در ابتدا باید بدانیم که کلید هوشمند که کاربرد بارز آن در هوشمند سازی خانه و ساختمان (یا ویلا) می باشد را می توان بعنوان ابزاری معرفی کرد که تجربه ی لذت بخشی را در اختیار افراد قرار می دهد.
وظیفه کلی کلید لمسی، روشن و خاموش کردن چراغ است؛ و بصورت کلی کلید های لمسی هوشمند در زمینه قطع و وصل برق کاربرد بالاتری را در اختیار کاربر قرار میدهد.
کلیدهای لمسی هوشمند می توانند به صورت محلی و یا از راه دور سیستم روشنایی را کنترل کنند.
تفاوت ساختاری بین کلیدهای هوشمند و ساده
کلیدهای لمسی معمولی قادر به قطع و وصل کردن جریان الکتریکی برق در لامپ از طریق پلاتین می باشند، اما این درحالیست که این کار در یک کلید لمسی هوشمند از طریق رله انجام می گردد. به علاوه می توان گفت که این نوع کلیدها قابلیت اتصال به سایر تجهیزات را داشته و می تواند علاوه بر اتصال به سیستم روشنایی با سایر وسایل برقی نیز به صورت هماهنگ متصل شوند.
باید خاطر نشان کرد که کلیدهای هوشمند در صورت قطع اینترنت قادر به ادامه فعالیت هستند و از طریق برنامه های قابل نصب در موبایل ها توانایی کنترل سیستم ها را دارند.
عملکرد کلید های لمسی هوشمند در دو حالت خلاصه می شود:
- کلیدهای لمسی ۲۲۰ ولت مستقیم : این کلیدها برای کنترل سیستم روشنایی با لمس انگشت دست تنظیمات مورد نظر را انجام دهند.
- کلیدهای لمسی هوشمند ۲۴ ولت : علاوه بر کنترل سیستم روشنایی با لمس انگشت دست، در مقایسه با کلیدهای معمولی دارای عملکرد و قابلیت کنترل در سطح بسیار پیشرفته ای هستند.
کاربرد کلیدهای لمسی هوشمند
کلیدهای لمسی هوشمند دارای قابلیت های زیادی می باشند، که همین عامل سبب افزایش کاربرد کلید لمسی هوشمند شده است. همچنین کلیدهای لمسی هوشمند از انواع مختلفی برخوردار هستند که در اینجا سعی داریم به چند مورد از آنها اشاره کنیم:
کلید لمسی هوشمند یک پل ، کلید لمسی هوشمند دو پل ، کلید لمسی هوشمند سه پل ، کلید لمسی هوشمند چهار پل، کلید لمسی هوشمند هشت پل و کلید کمبو نمونه های مختلف کلیدهای لمسی هوشمند می باشند. در کلید هایی که تک پل نیستند و بیشتر از یک زون(پل) لمسی روی صفحه ی آن ها تعریف شده است، در واقع بسته به تعداد چند پل بودن آنها، امکان قطع و وصل برق برای انجام همان تعداد عملکرد برای کاربر را فراهم می کنند.
در مورد همه ی این کلیدها نکته ی مثبتی که هم از لحاظ منظم و بهینه بودن “میزان و مسیر اجرای سیم کشی” و هم از لحاظ “سهولت استفاده برای کاربر” وجود دارد، جمع بودن چند انشعاب مسیر (سرخط) در یک کلید چند پل است که هم برای کنترل و استفاده برای یک فضا و هم برای چند فضا امکان پذیر است.
علاوه بر این، همچنین در کلید کمبو یک مزیت اساسی دیگر برای کاربر وجود دارد و آن اینست که در کلیدهای چندپل دیگر، همه ی پل ها لزوما می بایست برای قطع و وصل کردن یک نوع عملکرد (مثلا فقط تنظیم روشنایی یا فقط تنظیم دما و…) طراحی و اجرا شوند؛ اما در کلید کمبو امکان جمع شدن چند نوع عملکرد در یک کلید ( برای مثال: ترکیب تنظیم روشنایی، تنظیم دما، تنظیم صوت ، تنظیم باز و بسته شدن پرده برقی و…) وجود دارد.
تأثیر استفاده از کلید های لمسی هوشمند برای خانه
استفاده از کلید لمسی هوشمند موجب افزایش ایمنی در منازل و زیباتر شدن خانه میشود و یک روش جدید و جذاب از نظر سهولت دسترسی برای روشنایی منازل می باشد.
استفاده از کلیدهای لمسی هوشمند، به دو علت به زیبایی ظاهر فضای خانه نیز کمک می کند:
1- شکل ظاهری ظریف و به روز کلیدها (از نظر سبک مدرن و مینیمال ) بر روی سطوح به کار رفته در کنار بقیه ی تجهیزات و اکسسوری های مختلف دیواری و سقفی به کار رفته در فضاهای خانه، احساس شفافیت، شلوغ و پیچیده نبودن و ظرافت در محیط را برای کاربر به ارمغان می آورد.
2- کاهش مسیرهای اضافه یا پیچیده ی سیم کشی منجر به کاهش نیاز به استفاده از تعداد زیاد کلیدها در فضاهای مختلف خانه می شود و در نتیجه منجر به خلوت تر حس شدن سطوح و زیبایی بیشتر محیط می شود.
به طور کلی، کلید های هوشمند قابلیت تنظیم میزان نور در محیط را دارا هستند و در صورت عدم حضور فرد در منزل قابلیت خاموش شدن خودکار روشنایی در ساعات عدم استفاده از فضا را دارند.
همچنین امکان روشن و خاموش شدن روشنایی به صورت تصادفی در ساعات شبانه روز در ساعات عدم حضور کاربر (سیستم شبیه ساز حضور) نقش موثری در ایجاد اطمینان خاط از امنیت خانه (در مورد احتمال سرقت) ایفا می کند.
همچنین به علت چند مسیر بودن مسیرهای کنترل هر کلید، بسته به اینکه نیاز بیشتر به استفاده از کدام مصرف کننده ها ( وسیله های مصرف کننده مثل لامپ ها، وسایل گرمایشی و سرمایشی و …) در کدام فضا برای کاربر وجود دارد، امکان تعیین نقطه ی بهینه برای جای کلید در فضاها وجود دارد و ان موجب سهولت دسترسی و استفاده برای کاربر می شود.
تأثیر در کاهش مصرف انرژی و هزینه ها
استفاده از کلید لمسی هوشمند موجب کاهش مصرف انرژی و هزینه ها از این راه ها خواهد شد:
1) در بخش سخت افزاری سیستم نصب کلدها و سیم کشی های مرتبط:
– در مرحله ی اجرای سیم کشی، به دلیل استفاده ی بهینه از مسیرها و بستر سیم کشی در سیستم خانه هوشمند، میزان هزینه ها بهینه خواهد بود.
– در مرحله ی نصب کلیدها، به دلایل توضیح داده شده در قسمت های قبل و بهینه شدن تعداد کلید ها، میزان هزینه ها بهینه خواهد بود.
– به علت لمسی بودن و مکانیکی نبودن نوع کلید و چند سطحی نبودن متریال و شکل کلید (دارای فقط یک سطح تمام شده)، کارایی و دوام کلید در طولانی مدت بالا می رود و در نتیجه میزان ایجاد خرابی یا فرسوده شدن و تعمیرات احتمالی کمتر خواهد بود.
2) در بخش مصرف انرژی دستگاه ها (پایانه ها) ی متصل به کلید، استفاده از کلید های هوشمند نقش بسیار مؤثری در کاهش مصرف انرژی خانوار و در نتیجه کاهش محسوس هزینه های انرژی خواهد داشت؛ این رخداد به دلیل “قابلیت استفاده از هر وسیله فقط در زمان نیاز کاربر” و کنترل هوشمند قطع و وصل جریان برق صورت می گیرد.
جمع بندی
در مجموع، با استفاده از کلید لمسی هوشمند در سیستم خانه هوشمند می توان قابلیت های زیادی را به سیستم روشنایی، گرمایش و سرمایش، پرده های برقی ، سیستم صوت و…) در منزل اضافه کرد؛ و کار نور پردازی، زیباسازی، تهویه ی مطبوع و استفاده از انواع سیستم های صوتی (بنا بر نیاز و سلیقه ی کاربر) را به نحو احسن انجام داد تا حس بی نظیری را در خانه به وجود آورد.
3 پاسخ
بسیار عالی؛ ممنونم
مقاله جامع و کاملی بود.اطلاعات بسیار کاربردی در زمینه خانه هوشمند ارایه شده است.
از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم