جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سیستم اعلام حریق هوشمند

فهرست مطالب و عناوین
سیستم اعلام حریق هوشمند

اهمیت نقش سیستم های اعلام حریق در ارتباط با دیگر سیستم های امنیتی-تأسیساتی ساختمان

سیستم اعلام حریق هوشمند، یکی از نیازهای اساسی یک ساختمان است که در زیرساخت اجرایی آن، ارتباط مستقیمی با درست کارکردن سیستم های سیستم های شبکه ی گاز، آب، برق و دزدگیرهای نقاط مختلف ساختمان وجود دارد.

بنابراین دامنه ی عملکرد یک سیستم اعلام حریق، عملا فقط محدود به اعلام حریق و هشدارهای مربوط به آن نمی شود و کل امنیت تأسیساتی و فیزیکی خانه را تأمین می کند.

 

 

تفاوت اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

خیلی خلاصه بخواهیم بررسی کنیم در سیستم متعارف تجهیزات بصورت ستاره ای به هم متصل میشوند و نهایتا فقط زون بندی میتوان انجام داد. اما در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تجهیزات در یک حلقه قرار میگیرند و هر تجهیز دارای آدرس در شبکه هست و نهایتا موقع حادثه محل دقیق را شناسایی میکند.

 

سیستم اعلام حریق هوشمند سیستم اطفاء حریق هوشمند

 

عملکرد سیستم اعلام حریق 

و اما مطلب اینجاست که اگر شما در خانه یا پروژه خود (با توجه به قوانین امروز شهرسازی) نیاز به اجرای پروتکل اعلام حریق مجزا دارای مجوز سازمان آتش نشانی نداشته باشید، می توانید کاربری اعلام حریق در سیستم خانه هوشمند خود با اضافه کردن سنسور دما و حرارت و سنسور دود را نیز داشته باشید.

حال با توجه به قوانین و ضوابط می بایست در اغلب ساختمان ها سیستم اعلام حریق مجزا (متعارف یا آدرس پذیر ) پیاده سازی شود. البته در این صورت می توانیم در اجرای هوشمند سازی نیز از سنسورها و آژیر و سیستم پیامک و…. برای اطلاع رسانی به طور موازی استفاده کنیم و یا از طریق گرفتن دستور از خروجی سیستم اعلام حریق، اقدامات لازم را توسط سیستم خانه هوشمند صورت دهیم.

نکته جالب توجه اینکه با یکپارچه شدن اعلام حریق با سایر امکانات سیستم خانه هوشمند می توانیم عملکردهای متنوعی در هنگام حادثه داشته باشیم که در زیر چند نمونه را میبینیم:

  1. قطع کردن گاز ورودی منزل بوسیله شیر برقی قطع کن گاز
  2. اعلام هشدار روی پنل های داخل واحد و روی گوشی های موبایل از طریق اپلیکیشن اینترنت و اپلیکیشن اس ام اس
  3. قطع برق ورودی ساختمان برای جلوگیری از خاموش و روشن کردن لامپ
  4. باز کردن درب ها و کرکره های برقی
  5. خاموش کردن تهویه و سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند ساختمان
  6. سایر موارد لازم طبق نظر ساکنین و کارفرمای پروژه

 

قیمت سیستم اعلام حریق هوشمند

قیمت انواع سیستم های اعلام حریق طبیعتا بسته به کیفیت و برند های مختلف متنوع هست ولی عموما تجهیزات سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر از متعارف گران تر هستند ولی نصب سیستم متعارف به دلیل نوع سیمکشی هزینه بیشتری خواهد داشت. از طرفی نوع عملکرد اعلام حریق آدرس پذیر نهایتا در زمان حادثه منجر به کاهش هزینه های بعدی خواهد شد.

 

یکپارچه سازی خانه هوشمند با سیستم اعلام حریق

بعد از مقایسه این دو نوع پروتکل اعلام حریق نهایتا به روش سوم میرسیم که یکپارچه کردن این سیستم با سیستم خانه هوشمند هست. طبیعتا باعث کاهش هزینه و حذف یک سری تجهیزات موازی و احتمالا سیمکشی خواهد شد. در واقع هزینه پروتکل اعلام حریق در داخل خانه هوشمند قرار خواهد گرفت، ضمن اینکه همزمان باعث افزایش کارایی خواهد شد.

 

5/5 - (1 امتیاز)
استعلام قیمت هوشمند سازی
هوشمندسازی خانه و ساختمان با 10 سال ضمانت خدمات پس از فروش

دیگر مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و بازدید رایگان از پروژه

به پاس قدردانی از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، با ارسال مستقیم شماره‌ی خود از طریق فرم زیر برای کارشناسان ما، از خدمات مشاوره و بازدید رایگان از پروژه در اسرع وقت بهره‌مند شوید.