در این نوشته از مجله کوباکو به معرفی برخی از شرکت های فعال در زمینه خانه هوشمند در ایران و خارج از ایران می پردازیم و از عملکرد کلی آن ها برای شما بیشتر می گوییم. در ادامه، همراه ما باشید.
شرکت های فعال در زمینه خانه هوشمند
در مبحث مربوط به خانه های هوشمند، مسئله ای که در کشور ما وجود دارد این است که شاید افراد هنوز به طور کل درگیر این فناوری نشده اند و آن هم در صورتی ست که یکی از مهمترین ابزارهای کنترل آن یعن تلفن هوشمند به طور روزمره در دسترس ما قرار دارد! حتی شاید خیلی از افراد متوجه نباشند که سازندههای داخلی، قریب به 15 سال است در حال فعالیت مستمر هستند و تعداد پروژه های بسیاری در اقصی نقاط کشور به دست ساکنین و کارفرمایان تحویل داده اند.
آیا می دانستید که شرکت تولیدی دانش بنیان کوباکو اولین تولیدکنندهی محصولات و تجهیزات هوشمند سازی در ایران بوده؟ برای مشاوره با ما با تلفن 02188850534 تماس گرفته و یا فرم زیر را پر کرده و برای ما ارسال کنید.
- تجهیزات هوشمند سازی تولید ایران
- بیش از 3000 واحد هوشمندسازی شده
- 2 سال گارانتی و 10 سال خدمات
هوشمندسازی در ایران
طی چندین سال گذشته، شرکت های تولیدی مثل خانه هوشمند کوباکو با تولید انواع تجهیزات هوشمندسازی و با ارائهی سبدی کامل از محصولات و خدمات خانه هوشمند، سعی داشته تا این فناوری را به یک استاندارد ساختمانی تبدیل کند. هوشمندسازی اگرچه امروزه ممکن است توجه افراد زیادی را به خود جلب نکند؛ اما به طور کلی در بخش هایی که از لحاظ رفاهی در سطح بالاتری قرار دارند، شاهد جای افتادن هوشمندسازی هستیم که خبر خوبی محسوب می شود.
شرکت های خانه هوشمند فعال در ایران، عموماً به دو دسته تقسیم می شوند:
- تولیدکننده و اجرا کننده (پشتیبان، گارانتی، ضمانت خدمات پس از فروش)
- نصب و پشتیبانی تجهیزات خارجی (و یا حتی تجهیزاتی از تولیدات ایرانی)
که در زیر به مزایا و معایب هر یک از آن ها می پردازیم.
شرکت های تولید کنندهی تجهیزات
این شرکت ها از صفر تا صد محصولات هوشمند سازی را در کارخانههای داخلی تولید می کنند و عموماً اجرا و نصب پروژه ها را نیز برعهده دارند. این نوع شرکتها مزایای بسیار مهمی دارند؛ یکی از این مزایا، قیمت مقرون به صرفه تر و مناسب تر این سیستم ها نسبت به سیستم های خارجی است. زیرا دغدغهی موضوعاتی مثل هزینه های گمرک و جابجایی و مواد اولیه رفع شده است. مزیت دیگر، گارانتی و خدمات پس از فروش شرکت های تولید کننده است. مزیت دیگر این تجهیزات، قابلیت رقابت آن با تجهیزات اروپایی از لحاظ کیفیت و عملکرد را داراست.
شرکت دانش بنیان و تولیدی خانه هوشمند کوباکو با بیش از 14 سال سابقه و 3000 پروژهی هوشمند سازی شده، از سال 1388 در زمینه تولید و نصب و اجرای تجهیزات هوشمند سازی مشغول به کار بوده و تمامی محصولات این شرکت با کیفیت و قیمت مناسب و با 2 سال گارانتی و خدمات پس از فروش 10 عرضه می شوند.
تولیدکنندگان داخلی انواع کلیدهای لمسی هوشمند (عادی و تحت شبکه)، ماژول های تابلویی و سقفی (مثل هوم سنتر، ورودی و خروجی،، انواع پریزهای هوشمند، تاچ پنل ها و دیگر سیستم ها را تولید و عرضه می کنند تا خانه هوشمند به صورت یکپارچه و آن طور که هدف نهایی آن است، فعالیت داشته باشد.
شرکت های واردکننده و نمایندگی و عاملیتها
شرکت های وارد کننده تجهیزات هوشمند و نمایندگان سیستم های خارجی در واقع در بخش تولید هیچ نقشی ندشته اند و صرفاً با واردات و معامله با شرکت های خارجی، محصولات آن ها را برای فروش در دسترس علاقه مندان قرار می دهند. این سیستم ها عموماً مطابق با استانداردهای روز اروپا عرضه می شوند و کیفیت بسیار مرغوبی دارند؛ اما به دلیل پرداختهای بسیار زیاد مربوط به گمرک، مالیاتها و… این سیستم ها قیمت بالاتری به نسبت تجهیزات داخلی دارند و چون اعتماد افراد نسبت به تولیدات ملی در طی سال های گذشته کمی خدشه دار شده، به همین دلیل ممکن است علاقه مندان پیش از اقدام برای خرید تجهیزات هوشمند سازی، حتی ندانند که این تجهیزات در داخل کشور نیز تولید می شوند!!!
هوشمندسازی در خارج از ایران
صنعت خانه های هوشمند خارج از ایران شاهد ظهور چندین شرکت تأثیرگذار بوده است که به طور قابل توجهی بر رشد و نوآوری آن تأثیر گذاشته اند. در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:
آمازون (رینگ، الکسا و اکو): آمازون از طریق دستیار صوتی الکسا و خط بلندگوهای هوشمند اکو پیشرفت های چشمگیری در بازار خانه های هوشمند داشته است. این دستگاه ها به عنوان هاب مرکزی عمل می کنند و دستگاه های مختلف خانه هوشمند را کنترل می کنند. Ring، یک شرکت امنیت خانه که توسط آمازون خریداری شده است، آیفون ویدیویی، دوربین های مداربسته تحت شبکه و سایر راه حل های امنیتی خانه را ارائه می دهد.
گوگل (نست، گوگل هوم): گوگل با نام تجاری Nest خود، بازیگر اصلی در عرصه خانه های هوشمند است. Nest ترموستاتهای هوشمند، دوربینها، آشکارسازهای دود و موارد دیگر را ارائه میکند. Google Home که توسط Google Assistant پشتیبانی میشود، مستقیماً با Echo آمازون در ارائه عملکردهای خانه هوشمند با کنترل صوتی رقابت میکند.
اپل (HomeKit): اپل با HomeKit وارد بازار خانه های هوشمند شد، چارچوبی که کاربران را قادر می سازد دستگاه های خانه هوشمند سازگار را از طریق Siri، دستیار صوتی اپل، کنترل کنند. در حالی که اپل دستگاه های خانگی هوشمند خود را تولید نمی کند، با سازندگان مختلف برای اطمینان از سازگاری HomeKit همکاری می کند.
سامسونگ (SmartThings): پلت فرم SmartThings سامسونگ به دلیل تطبیق پذیری خود در اتصال و کنترل طیف گسترده ای از دستگاه های خانه هوشمند، از جمله چراغ ها، ترموستات ها، سنسورها و غیره شناخته شده است. این دستگاه به عنوان یک مرکز مرکزی برای مدیریت این دستگاه ها عمل می کند و یک تجربه خانه هوشمند یکپارچه را به کاربران ارائه می دهد.
فیلیپس (Philips Hue): Philips Hue یک نام تجاری محبوب برای راه حل های روشنایی هوشمند است. طیف وسیعی از لامپهای LED و لوازم جانبی روشنایی آنها را میتوان از طریق برنامهها یا دستیارهای صوتی کنترل کرد و به کاربران این امکان را میدهد تا تجربه نورپردازی خانه خود را سفارشی کنند.
Ecobee: Ecobee که بهخاطر ترموستاتهای هوشمندش شناخته میشود، با ارائه دستگاههایی که از حسگرهایی برای تنظیم دما در اتاقهای مختلف استفاده میکنند و بهرهوری انرژی و راحتی را بهینه میکنند، با Nest رقابت میکند.
آگوست هوم (اکنون Assa Abloy): آگوست هوم قفل های هوشمند و دوربین های زنگ در را تولید کرد که ورود بدون کلید و نظارت از راه دور را ارائه می کرد و امنیت و راحتی خانه را افزایش می داد.
Honeywell: یک نام شناخته شده در راه حل های راحتی خانه، Honeywell ترموستات های هوشمند و سیستم های امنیتی را معرفی کرده است که به طور یکپارچه در اکوسیستم خانه های هوشمند ادغام می شوند.
این شرکت ها با معرفی محصولات نوآورانه، ایجاد استانداردهایی برای قابلیت همکاری با دیگر شرکت ها و شکل دادن به انتظارات مصرف کنندگان در مورد راحتی، امنیت و بهره وری انرژی در محیط خانه، تأثیر عمیقی بر بازار خانه های هوشمند داشته اند.