انواع کلید لمسی هوشمند کوباکو + کاربرد و قیمت

انواع کلید لمسی هوشمند
در این مقاله درباره‌ی کلیدهای لمسی هوشمند و غیرهوشمند صحبت کرده‌ایم و به معرفی انواع کلید لمسی هوشمند از برند کوباکو و مزایا و کاربرد کلید لمسی هوشمند پرداختیم.
فهرست مطالب و عناوین

کلیدهای لمسی هوشمند و غیرهوشمند جزئی جدایی‌ناپذیر از سیستم‌های هوشمندسازی محسوب می‌شوند. در این مقاله، به معرفی انواع کلید لمسی هوشمند از تولیدات و تجهیزات برند خانه هوشمند کوباکو و مزایا و کاربرد کلید لمسی هوشمند پرداخته و در ادامه نیز به قیمت کلید لمسی هوشمند می‌پردازیم؛ پس همراه ما باشید….

 

انواع کلید لمسی هوشمند

کلید لمسی هوشمند یکی از اصلی‌ترین اجزای دستگاه های کنترل هوشمند خانه است که نقش مهمی در ایجاد تجربه کاربری بهتر برای ساکنان خانه دارد. کلید لمسی هوشمند، امکان ساده‌تر نمودن کنترل خانه شما را انجام می‌دهد و باعث تسهیل در عملکرد روزمره و هوشمند سازی امور می‌شود.

در این مقاله به بررسی انواع کلید لمسی هوشمند (و غیرهوشمند) می پردازیم و پس از توضیح کاربرد کلیدهای لمسی هوشمند (و غیرهوشمند) به بررسی ویژگی های آن ها خواهیم پرداخت.

 

کلید لمسی هوشمند چیست؟

چند وقت پیش بود که در مجله‌ی کوباکو، یکی از مقالات خود را به تعریف کلید لمسی هوشمند و جواب به سوال کلید لمسی هوشمند چیست؟ اختصاص دادیم و در ابتدای مقاله، کلید هوشمند را به طور ساده به این شکل تعریف کردیم:

 

وظیفه‌ی کلی کلید لمسی، روشن و خاموش کردن چراغ است و به صورت کلی، کلیدهای لمسی هوشمند در زمینه‌ی قطع و وصل برق کاربرد بالاتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

کلیدهای لمسی معمولی قادر به قطع و وصل کردن جریان الکتریکی برق در لامپ از طریق پلاتین هستند؛ این درحالی‌ست که این کار در یک کلید لمسی هوشمند از طریق رله انجام می‌گردد.

 

قیمت کلید لمسی هوشمند
انواع کلید لمسی در کوباکو (هوشمند و غیرهوشمند)

 

دسته بندی انواع کلیدهای لمسی هوشمند و غیرهوشمند

  1. کلیدهای لمسی هوشمند تحت شبکه (بدون رله- با بستر سیم کشی هوشمند (مبتنی بر پروتکل KNX))
  2. کلیدهای لمسی هوشمند (رله ای- با بستر سیم کشی سنتی)
  3. کلیدهای لمسی سنتی (غیرهوشمند)

هرکدام از این سه دسته بنا بر این که چند پایانه‌ی مصرفی برق (مثل لامپ، لوستر یا فن کوئل و…) را قطع و وصل/روشن و خاموش کنند، شامل انواعی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. در بخش محصولات وبسایت کوباکو، می‌توانید جزییات فنی و قیمت هر کدام را بررسی نمایید.

 

کلیدهای لمسی هوشمند تحت شبکه (بدون رله – با بستر سیم کشی هوشمند)

  • کلید لمسی هوشمند تک پل
  • کلید لمسی هوشمند دو پل
  • کلید لمسی هوشمند سه پل
  • کلید لمسی هوشمند چهار پل
  • کلید لمسی هوشمند هشت پل
  • کلید لمسی کمبو
  • کلید لمسی ترموستات هوشمند

 

کلید لمسی هوشمند

 

کلیدهای لمسی هوشمند (رله ای – با بستر سیم کشی سنتی)

  • کلید لمسی هوشمند تک پل
  • کلید لمسی هوشمند دو پل
  • کلید لمسی هوشمند سه پل
  • کلید لمسی هوشمند چهار پل
  • کلید لمسی هوشمند هشت پل
  • کلید لمسی کمبو
  • کلید لمسی ترموستات هوشمند

 

کلید هوشمند تحت شبکه رله ای

 

کلیدهای لمسی سنتی (غیرهوشمند)

  • کلید لمسی هوشمند تک پل
  • کلید لمسی هوشمند دو پل
  • کلید لمسی هوشمند سه پل
  • کلید لمسی هوشمند چهار پل
  • کلید لمسی ترموستات هوشمند

 

کلید لمسی سنتی

 

مشخصات عمومی ظاهری

ظاهر کلیدهای هم نام هر کدام از این سه دسته از نظر فرم، سایز و رنگ عیناً شبیه هم هستند.

تفاوت ساختار نرم افزاری و سخت افزاری زیر کار این سه دسته کلید به تفاوت در عملکردهای متفاوتی برمی گردد که از هرکدام انتظار می رود که در بخش ویژگی ها و کاربرد کلید لمسی هوشمند به آن خواهیم پرداخت.

همچنین بسته به چندتایی بودن عملکرد هر کلید لمسی هوشمند یا غیرهوشمند، انواع مختلف مورد اشاره در بخش قبلی در سیستم هوشمند سازی به کار گرفته می شوند که در ادامه به جزییات و ویژگی های آنها خواهیم پرداخت.

از نظر رنگ بندی، همه ی کلیدهای سیستم هوشمندسازی COBACO در سه رنگ سفید، مشکی و بژ تولید می شوند؛ و بسته به سلیقه ی مخاطب و ترکیب با دیگر جزییات دکوراسیون پیش بینی شده در ساختمان، قابل انتخاب هستند.

 

کاربرد کلی کلیدهای لمسی هوشمند و غیرهوشمند

کلیدهای لمسی (شامل انواع هوشمند و غیرهوشمند) غالباً برای قطع و وصل جریان برق در پایانه های مصرفی سیستم های روشنایی، دستگاه های سرمایش و گرمایش و پرده برقی به صورت جداگانه ی تکی یا چندتایی و یا ترکیبی(متمرکز در یک کلید: کلید کمبو) به کار می روند.

این کلیدها دارای ویژگی های کلی زیر هستند:

  • از نظر طرز استفاده به دو صورت لمسی (در کلیدهای لمسی هوشمند و غیرهوشمند) و کنترل از راه دور به وسیله ی تاچ پنل در محل ساختمان و یا اپلیکیشن کوباکو در موبایل (فقط در کلیدهای لمسی هوشمند) وجود دارند.
  • از نظر ظاهر و Finishing، مدرن و دارای فرم ساده و زیبایی طبق سلیقه های رایج امروزی هستند.
  • از نظر ثابت بودن رنگ و سهولت پاکسازی نسبت به کلیدهای سنتی مکانیکی برای کاربران بسیار مناسب و مطلوب هستند.

 

کلید لمسی هوشمند چیست
یکی از مهمترین کاربردهای کلید لمسی هوشمند و غیرهوشمند در خانه‌ها به استفاده‌ی بهینه از زمان و انرژی مربوط می‌شود.

 

ویژگی های کلی ساختار عملکردی

در کلیدهای لمسی تحت شبکه مبتنی بر KNX دستگاه مصرف کننده ی نهایی نظیر لامپ ها، پرده برقی و… مستقیماً به ماژول IO متصل می شوند و ماژول IO از طریق کابل شبکه به کلید وصل می شود؛ و کنترل و خاموش و روشن کردن از طریق لمس کلید، تاچ پنل و اپلیکیشن کوباکو در موبایل (از هر مکانی) امکان پذیر خواهد بود.

در کلیدهای لمسی رله‌ای که منطبق بر سیم‌کشی سنتی هستند، دستگاه مصرف کننده‌ی نهایی نظیر لامپ ها، پرده برقی و… مستقیما به کلید وصل می شوند. کابل شبکه و برق هم جداگانه به هر کلید متصل می شود و کنترل و خاموش و روشن کردن از طریق لمس کلید، تاچ پنل و اپلیکیشن کوباکو در موبایل (از هر مکانی) امکان پذیر خواهد بود.

در دسته ی سوم کلیدهای خانه هوشمند کوباکو یعنی کلیدهای لمسی غیرهوشمند ساده، دستگاه مصرف کننده ی نهایی نظیر لامپ ها، پرده برقی و… مستقیما به کلید وصل می شوند و کابل برق هم جداگانه به کلید لمسی متصل می شود. در این نوع از کلیدها، کابل شبکه وجود ندارد.

 

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شداین نوع کلیدها فقط ظاهر مشابه کلید های هوشمند را دارند و کنترل و خاموش و روشن کردن، فقط از طریق لمس کلید امکان پذیر است.

 

تفاوت کاربرد هردسته از انواع کلیدهای لمسی

 

1) کلیدهای لمسی هوشمند تحت شبکه

(بدون رله- با بستر سیم کشی هوشمند (مبتنی بر پروتکل KNX))

این دسته از انواع کلید لمسی هوشمند، برای هوشمندسازی ساختمان های درحال ساخت، نوساز و در حال بازسازی به کار می روند و بر بستر سیم کشی هوشمند اجرا می شوند.

 

2) کلیدهای لمسی هوشمند

(رله ای- با بستر سیم کشی سنتی)

کاربرد کلید لمسی هوشمند رله ای، بیشتر در هوشمندسازی ساختمان های در حال بازسازی و یا هر مرحله از ساخت انواع ساختمان ها است و بر بستر سیم کشی سنتی اجرا می شوند.

 

3) کلیدهای لمسی سنتی

(غیرهوشمند)

این دسته از کلیدها معمولاً برای هر ساختمانی با هر قدمت ساخت قابل انتخاب است؛ با این توضیح که همچنان که قبلا اشاره شد، هدف از انتخاب این کلیدها (کلیدهای لمسی سنتی) صرفا بهره مندی از ظاهر شکیل و مدرن (جنبه ی دکوراتیو) و لمسی بودن کلید است و سیستم هوشمند در آنها به کار نمی رود؛ و بر بستر سیم کشی سنتی به راحتی قابل اجراست.

 

انواع کلید لمسی هوشمند
کلید بدون رله بژ در برابر کلید کمبوی رله‌ای مشکی!

 

مقایسه ی امتیازات و محدودیت های هر دسته

تفاوت های سه دسته ی معرفی شده از انواع کلیدهای لمسی هوشمند و غیرهوشمند، از سه جنبه ی اصلی قابل بررسی است که هر سه بر قیمت کلید لمسی هوشمند تاثیرگذارند:

  1. سیم کشی
  2. رله دار بودن یا بدون رله بودن
  3. تابلو برق مورد نیاز

 

1) اجرای هوشمندسازی با کلیدهای لمسی هوشمند تحت شبکه که بدون رله (در اینجا قطعه ی به کار رفته برای قطع و وصل مدار در سیستم هوشمندسازی) هستند، حتما نیاز به بستر سیم کشی هوشمند (مبتنی بر پروتکل KNX) دارد و حتما قبل از اجرای سیم کشی، باید هوشمندبودن ساختمان در طرح معماری و فنی آن پیش بینی شده باشد؛ ولی هوشمندسازی با کلیدهای لمسی هوشمند رله ای و تجهیز سیستم الکتریکی ساختمان با کلیدهای لمسی غیرهوشمند با بستر سیم کشی سنتی انجام می شود و نیاز به تخریب ندارد و در هر مرحله ای از ساخت قابل اجراست.

2)رله که (در اینجا قطعه ی به کار رفته برای قطع و وصل مدار در سیستم هوشمندسازی است)، فقط در دسته ی دوم کلیدهای معرفی شده ی کوباکو به کار می رود که به دلیل عدم استفاده از ماژول IO ،کابل شبکه مستقیما به پشت کلید اتصال پیدا می کند. در این نوع کلیدها به دلیل اینکه برای هر پل یک رله در سیستم هوشمندسازی به کار می رود، مقایسه ای بین هزینه ی به کارگیری کلیدهای لمسی هوشمند رله ای و بدون رله پیش می آید:

 

به طور نسبی می توان گفت که در صورت وجود بستر سیم کشی هوشمند، استفاده از کلیدهای لمسی هوشمند تحت شبکه برای ساختمان های با تعداد وسایل زیاد مصرف کننده به صرفه تر است؛ و به کارگیری کلیدهای لمسی هوشمند رله ای برای ساختمان های با بستر سیم کشی سنتی که تعداد وسایل مصرف کننده ی برقی زیاد مد نظر نداشته باشند، به صرفه تر خواهد بود.

 

3) اجرای سیستم هوشمندسازی ساختمان با کلیدهای لمسی هوشمند بدون رله، به دلیل لزوم پیش بینی فضای کافی برای ماژول ها (بسته به تعداد وسایل مصرف کننده ی برقی مورد نظر در ساختمان) در تابلو برق ساختمان، طراحی تابلو برق بزرگی را می طلبد که فضای مورد نیاز آن می بایست حتماً در نقطه ی مناسب (و غالباً به صورت توکار) پیش بینی شود؛ که این موضوع درباره ی دو سری دیگر کلیدهای مورد اشاره (کلیدهای لمسی هوشمند رله ای و کلیدهای لمسی غیرهوشمند) مطرح نیست و نیاز به تابلو برق بزرگ وجود ندارد.

 

جمع بندی و قیمت کلید لمسی هوشمند

در مجموع، برای تصمیم‌گیری برای انتخاب انواع کلید لمسی هوشمند و غیرهوشمند و همچنین هنگام مقایسه قیمت کلید لمسی هوشمند موارد زیر باید مورد بررسی قرار گیرند:

  • آیا هدف داشتن سیستم هوشمند برای کنترل خاموش و روشن و تنظیم مصرف کننده های برقی است یا صرفا داشتن ظاهر مدرن و شکلی کلید لمسی؟
  • ساختمان در چه مرحله ای از ساخت است و آیا سیم کشی ساختمان انجام شده یا نه؟
  • اگر سیم کشی انجام نشده، آیا پیش بینی هوشمندسازی بر بستر سیم کشی هوشمند مد نظر است؟
  • تعداد وسایل مصرف کننده چندتاست و در صورت وجود بستر هوشمند، حالت رله ای و یا بدون رله در محاسبه ی هزینه هوشمندسازی ساختمان به صرفه خواهد بود؟
  • از نظر جای قرارگیری کلیدها و کلیدهای ترکیبی یا چندپل چه شرایطی مد نظر کارفرماست؟

 

خانه هوشمند کوباکو

آرامش خانه‌ی تو

چرا برای سیستم‌های هوشمندساز خارجی هزینه‌های گزاف بپردازید؟ کوباکو اولین تولیدکننده‌ی داخلی تجهیزات هوشمندسازی از سال 1388 با کامل‌ترین سبد محصولات در بازار و با بیش از 2000 واحد هوشمندسازی شده، برای مشاوره و بازدید رایگان از پروژه در خدمت شماست. کافی‌ست همین حالا نام و تلفن خود را در باکس زیر وارد کرده یا با تلفن 02188850534 تماس بگیرید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

این مقاله را به اشتراک بگذارید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
لینکدین
توییتر
پرینت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *